Textilní lepicí páska zvaná duck tape

Tuto pásku nevynalezl žádný expert, ale obyčejná žena. Paní Vesta Stoudt chtěla vytvořit vodotěsnou textilní pásku pro utěsnění beden se střelivem. Pracovala ve skladě střeliva během druhé světové války a viděla, že tehdejší pokus chránit tyto bedny tenkou voskovou papírovou páskou se příliš neosvědčuje. Zpočátku jí nikdo nechtěl naslouchat. Vylíčila proto svůj nápad v dopise tehdejšímu prezidentovi Theodoru Rooseveltovi, který byl tak nadšený, že ho předal společnosti, jež se později proslavila jako Johnson & Johnson.

Textilní páska duck tape

Anglické slovo duck pochází z holandského doek = „plátno, tkanina“.Duck cloth, cotton duck nebo duck canvas se nazývalo plátno, které se v USA už od počátku 19. století používalo jako jednoduchá bavlněná nebo plátěná páska pro opravy a vyztužení. Tehdy ještě bez lepidla.

Dnes se používá duck tape v situacích, které vyžadují silnou, pružnou a silně lepivou pásku. Univerzální textilní páska je vhodná pro všechny opraváře a montéry, kteří potřebují snadno a rychle vyřešit opravy a upevnění. Také se například používala v motoristickém sportu k opravě karoserie skelných vláken nebo při vesmírných letech, kde textilní lepicí páska pomohla zachránit misi Apolla 13, a byla použita na Měsíci k opravě lunárního vozidla.

Výhody textilní lepicí pásky

  • Textilní lepicí páska má extrémně přilnavé hotmeltové lepidlo. 
  • Vyniká mimořádnou pevností i životností vyplývající z textilního nosiče.
  • Díky lepicím schopnostem může být tato páska efektivně využívána k lepení na různé povrchy.

Využití textilní lepicí pásky je univerzální. Pro vaše využití ji potiskneme dle vašich představ. 

Rádi vám poradíme a připravíme nabídku.