Změny cen našich surovin

Na trhu s chemickými výrobky docházelo ke konci roku k výraznému zdražení. Tento trend se v prvním měsíci tohoto roku dále prohloubil.

Graf zachycující pohyb cen na trhu  u polypropylenové copo fólie

Vážení zákazníci, 

na trhu s chemickými výrobky docházelo ke konci roku k výraznému zdražení. Tento trend se v prvním měsíci tohoto roku dále prohloubil. U některých výrobců se objevily až třímístné procentuální nárůsty. Konec tohoto trendu zatím nelze podle odhadů očekávat ani v únoru, naopak. To se odráží i v nákupních cenách našich surovin. Je to způsobeno jak velice silnou poptávkou, tak i problémy u některých výrobců (výpadky výrobních závodů atd). 

Současně i ceny surovin pro výrobu papíru i cena samotného papíru již od začátku pandemie stoupá. V některých měsících minulého roku v důsledku zavřených kamenných obchodů a nakupování takřka výhradně přes zasílání dokonce nastaly výpadky produktů z papíru, kvůli přehlcení výrobců poptávkou. 

Je nám líto, ale musíme se tomuto trendu přizpůsobit a naše ceny taky upravit, částečně i výrazně až o 10 procent. Prosím oslovte naše obchodníky a ti Vám rádi pomohou.